Luchtbehandelingsinstallaties

Luchtbehandelingsinstallaties, ook wel HVAC-installaties genoemd, zijn klimaatbeheersingssystemen en worden dus gebruikt om het klimaat in een gebouw te controleren en naar gelieve aan te passen.

Wij bieden verschillende soorten installaties aan. Het eerste klimaatsysteem is via de luchtbehandelingskast. De ventilatoren in een luchtbehandelingskast zuigen buitenlucht aan, die vervolgens in de ‘kast’, een gesloten ruimte, wordt geconditioneerd. Het conditioneren van de lucht houdt in dat de lucht naar wens kan worden verwarmd of verkoeld, en dat de luchtvochtigheid kan worden aangepast. Nadat de lucht is geconditioneerd wordt deze door middel van een kanalensysteem door het huis verspreid, waarna het gehele gebouw het gewenste klimaat zal hebben.
Luchtbehandeling kan echter ook via luchtkanalen en roosters. Hiermee wordt tevens de behandelde lucht gelijkmatig door de ruimtes verdeeld.

De laatste optie is luchtbehandeling via ventilatieconvectoren. Deze convectoren, ook wel fancoils genoemd, komen het meest voor als units met directe verdamping. De ventilatieconvector wordt vrijstaand of vrijhangend in de ruimte gemonteerd of discreet weggewerkt in het plafond.