Garantieverhaal

Garantie en erkenning

Uneto VniUneto Vni

De spreekbuis van de sector, die een krachtig en zelfbewust geluid laat horen in Den Haag en Brussel. Een organisatie die maatschappelijke thema’s als duurzaamheid en vergrijzing een praktische vertaalslag geeft voor haar leden. Een partij die kennis ontwikkelt en innovatie aanjaagt. Maar ook een persoonlijk adviseur waar aangesloten bedrijven terecht kunnen voor advies op ondernemersgebied. Dat is UNETO-VNI: de ondernemersorganisatie van installatiebedrijven en ondernemers in de elektrotechnische detailhandel.

KenteqKenteq

Kenteq is hét kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap. Het doel is bij te dragen aan hoogwaardig vakmanschap in de techniek. Door kennisoverdracht, begeleiding, training, scholing en advisering. De producten en diensten richten zich op loopbaanontwikkeling van werknemers en het verhogen van het totale vakmanschap in bedrijven. Kenteq zoekt daarbij bewust naar samenwerking met het beroepsonderwijs en anderen.

 SterkinSterkin

Als onafhankelijke stichting beheert Sterkin de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gas technische en waterinstallateurs. Voor 2005 waren de regelingen voor elektro- en gastechniek in beheer bij EnergieNed. De veranderingen in de energiesector en de gewijzigde wetgeving vormden de aanleiding voor het opzetten van een onafhankelijke stichting. De energiebedrijven hadden zich van Gemeentelijke energiebedrijven ontwikkeld tot landelijke energiebedrijven. En de energiebedrijven waren niet langer wettelijk verantwoordelijk voor wat zich achter de meter afspeelde.

No Comments Yet.

Leave a comment