In-Home Connectivity

Internet thuis: we kunnen niet meer zonder!

Vanuit huis besturen mensen hun leven met behulp van het internet. Niet alleen communiceren met vrienden, on-line shoppen en het Nieuwe Werken, maar ook genieten van muziek, hdtv, films en online gaming. Allemaal toepassingen die helemaal ingeburgerd zijn. Dagelijks komen daar nieuwe toepassingen bij. Steeds meer huishoudelijke apparaten – van koffiezetapparaat tot cv-installatie – zijn bijvoorbeeld via internet te bedienen. Voor al deze activiteiten en toepassingen is een goede, stabiele internetverbinding een eerste vereiste. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het in de praktijk niet.

Glasvezelverbinding – en dan?

Meer dan 30% van de Nederlandse woningen heeft al toegang tot een glasvezelverbinding. Het aantal huishoudens dat de verbinding gebruikt voor internet blijft groeien. Logisch, want glasvezel maakt een supersnelle internetverbinding mogelijk. Alleen wordt die mogelijkheid in de praktijk nauwelijks benut. Want hoe gaat het vaak? De glasvezelverbinding wordt tot in de meterkast of tot in de woonkamer aangelegd.

Hoe snel, stabiel en betrouwbaar de internetverbinding daadwerkelijk is, hangt af van de infrastructuur in huis. Helaas is deze infrastructuur vaak onvoldoende. De combinatie van snelle internetverbinding tot aan de meterkast met een gebrekkige WiFi-ontvangst in de verschillende kamers komt regelmatig voor. Tot grote frustratie van de consument, die het glasvezelnetwerk de schuld geeft van zijn internetproblemen. Ten onrechte, want het probleem is de infrastructuur in de woning!

Lees meer over deze oplossing :  In-Home Connectivity van Attema

Download de brochure:   In-home connectivity folder

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactormulier

No Comments Yet.

Leave a comment